eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin

Bajnai Gordon megnevezte a válságkezelő kormány államtitkárait

Bajnai Gordon miniszterelnök a mai napon megküldi javaslatát a köztársasági elnöknek a minisztériumok államtitkárainak kinevezésére. A kormányfő a tárcák mellett a Miniszterelnöki Hivatal még ki nem nevezett államtitkárainak személyére is javaslatot tesz. A miniszterelnök elvárása, hogy az államtitkárok a parlamenti munkában és a parlamenti együttműködésben is támogassák minisztereiket.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkári posztjára ismét Vojnik Máriát jelöli a miniszterelnök, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkári tisztségét pedig továbbra is Gőgös Zoltán fogja betölteni. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára marad Vadai Ágnes és nem lesz változás az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál sem: változatlan feladatmegosztás mellett itt továbbra is Juhász Gábor és Avarkeszi Dezső látja majd el az államtitkári feladatokat.

Kling István lesz a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára, Oláh Lajos, a tárca korábbi államtitkára pedig a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkáraként folytatja majd tevékenységét.

A Külügyminisztérium államtitkárának Szabó Vilmost javasolja a kormányfő, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban pedig továbbra is a tárca két korábbi államtitkára, Burány Sándor és Varju László tölti majd be ezeket a tisztségeket. Az Oktatási és Kulturális Minisztériumban egy államtitkár marad, Arató Gergely. Az önkormányzati tárca államtitkára marad Jauernik István. A Pénzügyminisztérium új államtitkára Katona Tamás, a Magyar Államkincstár elnöke lesz, aki már korábban is betöltötte ezt posztot a tárcánál. Nem lesz változás a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban, ahol továbbra is Korózs Lajos és Simon Gábor tölti majd be az államtitkári posztot.

A Miniszterelnöki Hivatalban Ujhelyi István és Iváncsik Imre kinevezésére tesz javaslatot a köztársasági elnöknek a kormányfő. Ujhelyi István a Miniszterelnöki Hivatal általános államtitkáraként látja el munkáját, Iváncsik Imre pedig továbbra is a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkár lesz.

A Miniszterelnöki Hivatal további négy államtitkárának kinevezésére már a múlt héten sor került: Csizmár Gábor a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkárként, Baja Ferenc infokommunikációért felelős államtitkárként, Szigetvári Viktor a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkárként, Tordai Csaba pedig jogi és közigazgatási államtitkárként látja el feladatait a Miniszterelnöki Hivatalban.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×