eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elismerte hibáit a Chelsea-Barcelona meccs bírója - videókkal

Örömünnep Barcelonában, forrongó indulatok Londonban a Bajnokok Ligája elődöntője után. A Chelsea-nél egyöntetűen a norvég játékvezetőt bírálják, és legalább három tizenegyes-gyanús esetet kérnek számon, míg a fináléba kerülő katalánok szerint az igazság diadalmaskodott. Utólag a bíró is elismerte, többször is hibázott a meccs folyamán.

Még sokáig beszédtéma lesz a szerda esti Chelsea-Barcelona BL-elődöntő - nem a csodás gólok, hanem Tom Henning Övrebo játékvezető miatt. A londoni együttesnél mindenki a bírót okolja a kiesés miatt, és többen csalást emlegetnek.

Guus Hiddink, a Kékek holland edzője a találkozó után azt mondta: egyszerűen nem érti, hogy a játékvezető miért nem adott meg három büntetőt csapata javára. A vitatott esetek között van két kezezés, valamint az, amikor Maloudát Dani Alves a tizenhatoson belül rántotta le, de Övrebo szabadrúgást ítélt. A Chelsea menedzsere ennél rosszabb játékvezetői ténykedést még nem látott.

"Három tiszta büntető volt, és a játékosok ezt igazságtalannak tartják. A bíró tökéletesen láthatta, hogy Maloudát a büntetőterületen belül rántották le, ennek tizenegyesnek kellett volna lennie. Emellett a második félidőben kétszer is a barcelonai játékos felemelt kezével találkozott a labda, de a játékvezető ezt sem fújta le" - reklamált tőle szokatlanul a holland tréner, aki ismét egy elődöntőben bukott el. Korábban csak a PSV edzőjeként került be fináléba, még 1988-ban, azóta holland, orosz és dél-koreai kapitányként, valamint az eindhoveniek trénereként is négy között búcsúzott. Hasonlóan balszerencsésnek mondhatja magát a Chelsea, hiszen a legutóbbi hat szezon során negyedik alkalommal buktak el a BL-döntő küszöbén.


Azt egyébként Gerard Piqué, a Barcelona védője sem tagadta, hogy a kezére pattant a labda a második félidőben, de tiszteletben kell tartani a játékvezető döntését, hogy nem ítélt büntetőt. A brit sajtó szerint a mérkőzés után a közellenséggé vált Övrebo az UEFA illetékesének elismerte, hogy jelentős hibákat követett el.

A Chelsea-játékosokat ez a legkevésbé sem vigasztalja. Az ezúttal a jobb oldalon is nagyot játszó José Bosingwa szerint a bírót megvették, és Övrebo egy tolvaj. Hozzátette: reméli, hogy a norvég többet nem vezet meccset.

A legkevésbé Didier Drogba tudta tartóztatni magát, a lefújás után szinte nekitámadt a bírónak, ami miatt várhatóan eltiltják. Az elefántcsontparti csatár "cseszett nagy szégyennek" nevezte Övrebo ténykedését, és csak Hiddink, valamint több rendező tudta csak ellökdösni a játékvezető közeléből.


Drogba mellett Michael Ballack is a játékvezetővel üvöltözött az utolsó percekben. A német középpályás szerint óriási csalódás kiesni úgy, hogy a csapat remekül játszott.

Megvédte csapattársai reakcióját Frank Lampard és John Terry is. "Nem lehet várni, hogy csak lesétáljunk a pályáról, miközben három tiszta büntetőt nem kaptunk meg" - mondta a középpályás, míg a csapatkapitány szerint nem Drogbának, hanem a bírónak kellene számolnia a következményekkel.

"Az összeesküvés talán nem jó szó, a csalás is erős, de az tény, hogy a bírónak hat ítélete volt a kárunkra, és szokatlan, hogy ebből egyet sem adott meg" - hangsúlyozta Terry, aki a lefújás után bement az ellenfél öltözőjébe, és gratulált a Barcelona játékosainak.A római döntőbe kerülő Barcelona játékosait hazaérkezve már hősként fogadták a repülőtéren. Andrés Iniesta gólja után ezrek vonultak a Las Ramblas sétálóutcára a fináléba jutást ünnepelni.

Joan Laporta klubelnök szerint a megszolgált szerencsének köszönhetően jutott be a Barcelona a május 27-i döntőbe. Hozzátette: a Manchester United-Barcelona meccs igazi álomdöntő lesz, amellyel sokat nyernek a futball szerelmesei, mert két mindig győzelemre játszó, támadó felfogású csapat találkozik.

"Ez életem egyik legboldogabb pillanat, nem is álmodtam arról, hogy ilyen gólt szerzek. Megérdemeltük a döntőbe jutást a kemény munkáért és az egész szezonban nyújtott teljesítményért" - mondta a barcelonai sajtó által csak San Andrésnek nevezett Iniesta, aki lövésével a döntőbe küldte csapatát.

Josep Guardiola vezetőedző arról beszélt, álmában nem gondolta, hogy már az első szezonjában ilyen sikeres lehet a Barcelona kispadján. "Nem vártam ilyen kiugró eredményeket minden sorozatban. Egyelőre nem szeretnék a római döntővel foglalkozni, mert most a jövő heti, Athletic Bilbao elleni Király Kupa fináléja a következő nagy feladat, azt kell megnyerni, majd utána beszélhetünk a BL-döntőről" - mondta az 1992-ben a Barcelonával még játékosként BEK-győztes szakember.

A mérkőzéssel kapcsolatban elárulta, arra számított, hogy a Chelsea támadóbb felfogásban fog játszani, de szerinte nem így történt, még akkor sem, amikor Eric Abidal kiállítása után tíz emberre fogyatkozott a Barcelona.

"Tudták, hogy bármikor veszélyt jelenthetünk és ezt túlságosan tisztelték, most is kissé konzervatívan játszottak. Mi pedig fizikálisan és lelkileg nagy erőt mutattunk, hogy az utolsó pillanatban is kidolgoztunk lehetőséget, melynek révén sikerült kiharcolni a továbbjutást".

A barcelonai vezetőedző hozzátette: megérti a Chelsea-játékosok csalódottságát a bíróval kapcsolatban, és ugyan ő nem látta a gyanús eseteket, de elképzelhető, hogy büntetőt kellett volna ítélni.

Hanganyag: Zsámboki Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×