eur:
388.01
usd:
359.9
bux:
69016.26
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Ibrahimovicot és Maicont is elveszítheti az Inter

Zlatan Ibrahimovic és Maicon - a kapus Júlio César mellett - az olasz bajnok Inter legjobb játékosai voltak az elmúlt idényben. Ezért is meglepő, hogy mindkét játékost hajlandó eladni Massimo Moratti elnök, noha mindkettőről azt állítja, szíve szerint megtartaná őket.

Mindkét játékos Spanyolországba készül ."Ibra", aki az elmúlt három bajnoki idényben 88 mérkőzésen 57 gólt szerzett a Serie A-ban, fekete-kékek mezében, azt mondta egy svéd televíziós csatornának, hogy már pontosan tudja, melyik klubban fog játszani a következő idényben, de egyelőre nem kívánja elárulni.

Szinte minden forrás biztosra veszi, hogy Ibrahimovic a Barcelona csapatához fog igazolni, miután Pep Guardiola minden követ hajlandó megmozgatni érte. A katalán edző ugyanakkor legszívesebben lemondana Samuel Eto'óról, akit már 2008 nyarán sem ő akart megtartani. Vele ellentétben Joan Laporta elnök nem bánná, ha Eto'o maradna, de Ibrahimovic neki is jobban kellene.

Az Inter elsősorban Eto'ót és némi pénzt (nagyságrendileg 10 millió eurót) szeretne kapni Ibrahimovicért cserébe. Ha azonban nem tud megállapodni magával a játékossal a fizetésről, más csatár után néz. A kiválasztott lehet Karim Benzema, a Lyon francia válogatott csatára, aki ellenben, egyébként Eto'óhoz hasonlóan, felkeltette a Manchester United érdeklődését is. Az Inter Ibrahimovic helyére mindenképpen venne középcsatárt, ha sem Eto'ót, sem Benzemát nem tudná megvenni, a következő kiszemelt az Atlético Madrid argentinja, Sergio Agüero.

José Mourinho maga is nagyon örülne Eto'o érkezésének, s emellett szívesen látná csapata keretében a Chelsea-nél kegyvesztetté vált Decót is. Van esélye a klubnak egy másik portugál anyanyelvű futballista, a brazil válogatott Elano megszerzésére is, aki a Manchester Unitedtől legszívesebben Olaszországba, a Juventushoz vagy az Interhez szerződne.

Némi esélye van az Internek a világ legjobb 23 éven aluli játékosának tartott Hernanes megszerzésére is, legalábbis a Gazzetta dello Sport szerint. A Sao Paulo FC stílusa alapján Pirlóhoz hasonlított, de a támadójátékban is remek középpályása szinte biztosan a városba szerződik, de az Internél esélyesebb a megszerzésére az AC Milan, ami már hónapok óta tárgyal vele.

Elveszítheti ellenben az Inter a világ legjobb, vagy Daniel Alvest ugyanarra értékelve, egyik legkiválóbb jobbhátvédjét, a brazil Maicont is. Maiconért a Real Madrid a leglelkesebb kérő, Florentino Pérez húszmillió eurót és a holland Sneijdert ajánlja cserébe, ami nem is rossz propozíció.

A Madridnál úgy vélik, Sergio Ramos első számú posztja a következő idénytől véglegesen a középső védő lenne, ezért klasszis szélsőhátvédeket venne a királyi klub. A többes szám magyarázata, hogy a Madrid nyolcmillió fontot, körülbelül tízmillió eurót kínál a Liverpool Európa-bajnok jobbhátvédjéért, Álvaro Arbeloáért.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×