eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyilkost fogtak horgászás közben

Emlékplakettel ismerte el hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány a Kék Fény Motoros Klub segítségnyújtását és tárgyjutalmat adott át a szervezet egyik tagjának, miután a baráti társaság a közelmúltban aktívan közreműködött a mezőtúri kettős gyilkosság gyanúsítottjának elfogásában.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója már a rajtaütést követő sajtótájékoztatón utalt arra, hogy kalandos körülmények között sikerült lefülelniük a brutális cselekmény feltételezett elkövetőjét. Mint utóbb kiderült, a Mezőtúr közelében kanyargó Peresi-holtág nádasában bujkáló helybeli férfit végül nem is a nagy erőkkel és komoly felkészültséggel, illetve eszközállománnyal kivonult szolnoki rendőrök tették ártalmatlanná.

Amikor a különítmény egy rendőrkutya segítségével rábukkant a gyanúsított rejtekhelyére, a felszólításra a késsel, baltával és két légpuskával is rendelkező férfi váratlanul előugrott sátrából. Megfékezésére az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, mire a támadó a vízbe vetette magát.

Arra azonban nem számított a harmincas évei közepén járó menekülő, hogy a holtág túlpartján éppen a Kék Fény Motoros Klub tagjai horgásznak. A kecskeméti rendőrök által 2007-ben verbuvált baráti társaság gerincét ma is aktív és nyugalmazott rendvédelmi dolgozók alkotják.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Szabó Zita elmondta a gyanúsítottat üldöző rendőrök szóltak ugyan a pecásoknak, hogy ne próbálják feltartóztatni a veszélyesnek tűnő bűnözőt, ám a motorosok egy része hivatásából fakadó jártasságát latba vetve, a menekülő nyomába eredt. A gyanúsítottat a korábban a terrorelhárító szolgálatnál is dolgozó, munkatársai által csak Rettenetesnek becézett Vincze Zoltán nyugdíjas büntetés végrehajtási őrnagy érte utol és teperte a földre.

Bátorságáért hétfőn egy karórát vehetett át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitánytól. A klubot pedig a Biztonságos Megyéért emlékplakettel jutalmazta Simon Tamás dandártábornok.

Az áldozatok egy 79 éves férfi és 74 éves felesége holttestére június 17-én bukkantak rá ismerőseik, a házaspár mezőtúri otthonának melléképületében. Mindkettőn több szúrás-, vágás- és ütésnyomot találtak. Ezek a sérülések okozták halálukat.

Az eset felderítése a rajtaütéstől függetlenül is az önkéntes segítők és a rendőrség összefogásának igazi mintapéldája, hiszen a gyilkosság helyszínén rögzített száznál több nyom mellett az eljárás során végig a lakosság és az áldozatok ismerőseinek készséges együttműködése vezette gyors sikerre a nyomozást.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×