eur:
390.62
usd:
365.06
bux:
68262.27
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Panelfelújításra megy a szén-dioxid-kvóták eladásának bevétele

Mintegy 15 milliárd forintot fordít a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a panelépületek korszerűsítésére a szén-dioxid-kvóták eladásából származó bevételből - közölte a tárca vezetője.

Szabó Imre hangsúlyozta: a kvótaeladásokból feltöltött Zöld Beruházási Rendszer felülről nyitott keret, mivel a további értékesítésekkel újabb összegek érkezhetnek a kasszába.

Hozzátette: a Klímabarát Otthon ősztől megpályázható panel-alprogramja a korábbi programokat váltja fel, ugyanakkor azoktól eltérően mérhető és garantált szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményez, javítva ezzel Magyarország kvótapiaci pozícióit.

A magán- és közintézményekre vonatkozó pályázatok várhatóan 2010 első felében jelennek meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Már nagyon érett az a korrekció, amit áprilisban láttunk a részvénypiacokon, de ez még nem jelenti az elmúlt évek bikapiacának egyértelmű végét – vélekednek e havi portfólió-ajánlóikban a magyar befektetési szakemberek. Az, hogy milyen kamatpolitikát folytat a Fed, az egész világra hatással lesz, és az EKB kamatvágási elképzeléseit is erősen átszabhatja. A hazai portfóliómenedzserek most jó beszállási pontot látnak a kötvénypiacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×