eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma

Erős földrengés rázta meg Tokiót

Földrengés rázta meg a japán fővárost és környékét vasárnap, a földmozgás miatt szünetelt egy ideig a vasúti közlekedés, meg kellett szakítani egy sporteseményt is, de sem áldozatokról, sem károkról nem érkeztek hírek.

Az amerikai földtani intézet és a japán meteorológiai szolgálat szerint a földmozgás központja a Tokiótól délre fekvő Izu-szigeteknél volt, nagy mélységben. Míg ez előző forrás 7,1-es fokozatúra tette a földmozgás erejét, az utóbbi 6,9-es erősséget mért.

Szökőár kialakulásának a veszélye nem állt fenn. A földmozgás miatt megremegtek az épületek falai és a bútorok Tokióban, illetve a térségbeli településeken. Jokohamában a földrengés miatt egy időre szüneteltettek egy baseball mérkőzést, és a gyorsvonatok sem közlekedtek, amíg mozgott a föld.

Földrengések tekintetében Japán a világ egyik legveszélyesebb országa. Szakértők 90 százalékos esélyt adnak annak, hogy az elkövetkező ötven évben nagy erejű földrengés rázza meg a japán fővárost. Az 1995-ös, 7,2 erősségű kobei földrengésben 6400 ember halt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×