eur:
394.23
usd:
370.14
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Javult a kismamák állapota, de még életveszélyben vannak

Minimálisan javult az állapota azoknak a kismamáknak, akiket a budapesti Semmelweis Egyetem (SE) klinikáján kezelnek feltehetően H1N1 vírus miatti szövődménnyel, de állapotuk még életveszélyes - mondta el az egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója

Gál János főorvos tájékoztatása szerint mindkét várandós állapota stabil, minimális javulás észlelhető náluk, de ennek ellenére életveszélyben vannak a vírus okozta súlyos tüdőgyulladás következtében.

Egyiküknél, a hathónapos kismamánál, akinél péntek délután életmentő beavatkozást hajtottak végre, az úgynevezett külső oxigenizátor működését csökkenteni lehetett. (Nála alkalmazták először Magyarországon azt az életmentő beavatkozást, hogy oxigenizátorra kapcsolták, ami azt jelenti, hogy a vérét kivezetik a szervezetéből, és oxigénnel dúsítva visszajuttatják a szervezetébe.)

A 21 hetes terhes kismama továbbra is gépi lélegeztetésre szorul.

A szülészek is folyamatosan figyelemmel kísérik a két magzat fejlődését, állapotuk stabil - mondta el a főorvos. A kismamák nem kaptak az új influenzavírus elleni védőoltást.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×