belföld

Kell-e nekünk közpénzből Vidámpark?

2012. március 22., csütörtök 6:05     InfoRádió
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója bízik abban, hogy ahogy tavaly, úgy a Városháza idén is támogatja a margitszigeti kisállatkert működését, a Vidámpark helyzete azonban kétséges.
 

1

A margitszigeti kisállatkert üzemeltetője a Fővárosi Állatkert, és bár a költségvetésünkből hiányzik a működtetéshez szükséges pénz, biztos vagyok abban, hogy a főpolgármester segítségével idén is sikerül megteremteni a forrásokat - mondta az InfoRádiónak Persányi Miklós, aki hozzátette: a kisállatkert már kinyitott, a múlt heti négynapos szünet alatt biztosította a szokásos szolgáltatásokat.

A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója azonban elmondta, hogy a Vidámpark helyzete közel sem biztos: a létesítmény gazdasági teljesítménye és pénzügyi helyzete azt mutatja, hogy a fogyasztói igény, amely húsz évvel ezelőtt még megvolt, mára jelentősen csökkent.

A látogatók négyötöde elveszett, így a létesítmény mostani funkcióját nem érdemes közpénzen fenntartani - hangsúlyozta Persányi Miklós, aki úgy véli: meg kéne tartani a műemléki játékokat, azok környékére pedig egy 21. századi követelményeknek megfelelő állatkertet kell építeni állatsimogatóval, valamint fedett, a trópusi élővilágnak is otthont adó csarnokkal.

Ha a fejlesztéshez szükséges források megteremthetők, a terület működtetéséhez szükséges pénzt már ki tudná gazdálkodni az állatkert a növekvő látogatószámnak köszönhetően - emelte ki a főigazgató.
Hanganyag: Szabó Gergő
Kapcsolódó hanganyagok:

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.08. Hétfő, 18:00
2016.02.08. Hétfő, 18:00
Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET

Add a Startlaphoz