belföld

Lehet kilóra árulni a tojást

2012. május 8., kedd 11:35     InfoRádió
Lehet, hogy a jövőben kilónként árusítják majd a tojást. A kereskedelmi szövetség főtitkára szerint nem biztos, hogy ez a jó út.
 

1

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja, hogy kilós ára legyen a tojásnak - közölték az Origóval. Ezt a Baromfi Terméktanács javasolta április végén, de még egyeztetni kell a Nemzetgazdasági Minisztériummal.

A lap cikkéből kiderül, a vidékfejlesztési tárca szerint a hazai termelőknek gondot okoz, hogy a külföldi, kis méretű import tojások lenyomják az árakat, ráadásul kilónkénti árat nézve a fogyasztók többet fizetnek a kisebb, darabra nézve olcsóbb tojásokért.

Az InfoRádió megkereste a Vidékfejlesztési Minisztériumot, ők a nemzetgazdasági tárcához irányítottak, ahonnan még nem kaptunk választ.

Most is lehetne kilónként árulni - ezt a magyar kereskedelmi szövetség főtitkára, Vámos György mondta, aki szerint azonban furcsán veszi ki magát, hogy kilóra mérjék a tojást.

A paprikát hozta föl példaként: amikor kevés van belőle, darabra, amikor sok, kilóra árulják. Azt nem tartja jó ötletnek, hogy kötelezzék az eladókat, hogy a tojás árát kilónként számolják.

Meglehetősen nehéz a tojást súlyra árusítani, hiszen ha például a kereskedő a mérlegre, majd a dobozba teszi, könnyen előfordulhat, hogy összetörik - fűzte hozzá.
Hanganyag: Windisch Judit

Meghallgatom a hanganyagot


 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.11. Csütörtök, 18:00
2016.02.11. Csütörtök, 18:00
Szarka László történész
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz