belföld

Mekkora kárt okoznak a "placcos parkolók"?

2012. június 24., vasárnap 15:01     InfoRádió
Anyagi kárt okoznak a budapesti kerületeknek a foghíjtelkeken létesített parkolók - állítja az egyik fővárosi parkolóház üzemeltetője.
 

1

Minimális beruházással, jelentős konkurenciát okoznak a fővárosi parkolóházak üzemeltetőinek a murvával leszórt foghíjtelkeken létesített parkolók. Sőt, az úgynevezett "placcos parkolók" működése a kerületek bevételét is apasztja - állítja az egyik fővárosi parkolóház üzemeltetője, Csuhay Attila. Hozzátette: amiatt is kártékonyak, mert nem szoktak adót fizetni.

A GPM Kft. ügyvezetője azt mondta: a VI. kerületben már felismerték a bevételkiesést, ezért a működési engedélyek kiadását olyan feltételekhez kötik, amelyeket nem tudnak teljesíteni a "placcos parkolók" üzemeltetői, de ennek érvényt nem szerez az önkormányzat.

Csuhay Attila közölte: jellemzően olyan ingatlanfejlesztő tulajdonosé az adott telek, aki éppen nem tud fejleszteni, és kisebb bevételért létesít parkolót vagy kiadja a területet.

A "placcos parkolók" problémájára Csuhay Attila évek óta hiába próbálja felhívni az önkormányzati vezetők figyelmét, van olyan polgármester, akivel hónapok óta nem tudnak érdemben tárgyalni a kérdésről.
Hanganyag: Sánta András

Meghallgatom a hanganyagot


 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.07. Vasárnap, 18:00
2016.02.07. Vasárnap, 18:00
Nagy Károly virológus,a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézet egyetemi tanára
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz