belföld

Mi lesz a sárga csekkel?

2012. május 10., csütörtök 20:40     InfoRádió
Egy hétfőn elfogadott fideszes módosító javaslat alapján a közszolgáltatók nem számíthatnának fel külön pénzt a nyomtatott számláért és azért, ha a fogyasztó sárga csekken fizeti be a számlát. Az ELMŰ nem szed ilyen pénzt, a Posta viszont nem tud róla lemondani.
 

1

Ne a fogyasztót terhelje a sárga csekk után fizetendő díj - a módosítót benyújtó fideszes képviselő szerint ez a lényeg. A törvény elfogadása és hatályba lépése közötti idő Zsigó Róbert szerint elég lesz arra, hogy a szolgáltatók tisztázzák a kérdéseket.

Boros Norbert, az ELMŰ szóvivője azt mondta, ők nem szednek plusz pénzt, de a pénzkezelés költsége benne van az árban.

A törvényről még nem volt zárószavazás, az előtt a Telenor nem nyilatkozik. Kutas István, a cég szóvivője kiemelte: 2008 óta kell díjat fizetni a sárga csekkes befizetés után, de azért, mert a Posta legalább 112 forintos díjat számol fel.

Bakati Gábort, a Magyar Posta pénzforgalmi vezérigazgató-helyettese szerint a posta nem tudja elengedni ezt a díjat. Hozzátette: senki nem gondolhatja, hogy ezt bárki ingyen megcsinálja, hiszen naponta hatalmas mennyiségű csekket kell feldolgozniuk.

Bakati Gábort kiemelte, hogy a posta hatalmas infrastruktúrájának fenntartási költségei nem teszik lehetővé, hogy a díjról lemondjanak.
Szabó Gergő

Meghallgatom a hanganyagot

Kapcsolódó hanganyagok:

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.07. Vasárnap, 18:00
2016.02.07. Vasárnap, 18:00
Nagy Károly virológus,a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézet egyetemi tanára
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz