belföld

Mikor kerülnek állami kézbe a városi kórházak?

2012. február 27., hétfő 18:17     InfoRádió
A városi kórházak több lépcsőben kerülhetnek állami tulajdonba, az első időpont május 1-je lehet.
 

1

A Semmelweis Terv végrehajtásának egyik kulcsterülete jelenleg az ellátórendszer átalakítása - mondta egy egészségügyi konferencián Szócska Miklós területért felelős államtitkár. Úgy fogalmazott: az első félév feladata, hogy az összes kórház állami kézbe kerüljön.

Az államtitkár az InfoRádió kérdésére válaszolva elárulta: ez több lépcsőben történhet meg, május 1-je az első ütem határideje. A jogszabály előkészítése zajlik, de mivel krónikus- és járóbeteg-ellátó intézményekről is szó van, ezek ütemezéséről még nem tud beszámolni Szócska Miklós.

Az ellátórendszer átalakítása könnyebben végrehajtható akkor, ha a kórházak állami kézbe kerülnek - fejtette ki a konferencián az államtitkár.

Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint az állami kézbe vétel folyamatát fel kell gyorsítani, míg Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke véleménye viszont épp ellentétes ezzel, és úgy látja: monitorozásra lenne szükség ahhoz, hogy lássák, mik a hibák.

Annyi tudható, hogy jelenleg 104 aktív ággyal rendelkező kórház van, ebből 16 fog funkciót váltani. Ezek valószínűleg benne lesznek a május 1-ig átvételre kerülő intézmények körében.
Hegedűs Zsuzsa

Meghallgatom a hanganyagot


 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.09. Kedd, 18:00
2016.02.09. Kedd, 18:00
Tóbiás József, az MSZP elnöke, a parlamenti frakció vezetője
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET

Add a Startlaphoz