belföld

Morvai Krisztina: "Nem leszünk második Palesztina"

2009. június 8., hétfő 6:41     InfoRádió / MTV
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
Partnerek leszünk az elszakított területeken élő magyar testvéreink autonómiájának kivívásában - mondta Morvai Krisztina a Jobbik EP-választáson elért vasárnapi sikere után. Partnerei leszünk Európában mindazoknak, akik a bukott, velejéig romlott neoliberális rendszer helyére igazságosabb gazdaságot, igazságosabb világot szeretnének - tette hozzá.
 

1

Volt egy álmunk, hogy Magyarország a magyaroké, hogy mégsem leszünk második Palesztina, hogy mégsem leszünk egy lecsúszott, elszegényedett gyarmat. Az álom ma valósággá vált - mondta Morvai Krisztina vasárnap este.

Hozzátette: megszületett és előretört az új erő. A magyar választók a Jobbikra adott szavazataikkal esélyt adtak arra, hogy a szabadságukban, jogaikban és méltóságukban megtaposott magyar emberek végre felemelhetik a fejüket.

Megőrizhetjük a termőföldünket, kiharcolhatjuk a versenytársaikkal azonos támogatást a magyar gazdáknak, megvédhetjük a magyar piacot. Megszüntethetjük mindazokat a szabályokat, amelyek Magyarországon a multiknak előnyösebb helyzetet biztosítanak, mint a magyar vállalkozóknak. Harcba szállhatunk azért, hogy a jogfosztott magyar munkavállalóknak jogaik legyenek, érdekvédelmük legyen, és tisztességes jövedelmük - jelentette ki a Jobbik Európai Parlamenti listájának vezetője.

Mint mondta: sokat gyaláztak bennünket ellenfeleink ebben a kampányban, de mi nem vagyunk megsértődve. Hívjuk és várjuk őket, hogy együtt valósítsuk meg a nemzet közös céljait az Európai Unióban és itthon is.

Nem leszünk partnerek a lisszaboni szerződés elolvasás nélküli aláírásában, de partnerek leszünk az elszakított területeken élő magyar testvéreink autonómiájának kivívásában. A magyar föld megvédésében, a magyarok véleménynyilvánítási szabadságának, és más jogainak a megvédésében.

Partnerei leszünk Európában mindazoknak, akik a bukott, velejéig romlott neoliberális rendszer helyére igazságosabb gazdaságot, igazságosabb világot szeretnének - fejezte be első, immár EP-képviselőként elmondott beszédét Morvai Krisztina.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.10. Szerda, 18:00
2016.02.10. Szerda, 18:00
Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatási államtitkára
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz