belföld

Nem a Boeing miatt szakadt le a metró álmennyezete

2012. május 10., csütörtök 20:00     InfoRádió
Nem a Boeing 737-es repülőgép miatt szakadt le az álmennyezet néhány darabja a népligeti metróállomáson szombaton. Az InfoRádiónak nyilatkozók szerint végeztek előzetes számításokat is, hogy elkerüljék az ilyen eseteket.
 

1

Cáfolta a BauTrans Kft vezetője, hogy Terrorelhárítási Központhoz szállított Boeing 737-es repülőgép miatt szakadt le az álmennyezet néhány darabja a Népliget metróállomáson szombaton. Papp Zoltán szerint a szállítást megelőzően több egyeztetést is folytattak, amelyen a BKV is részt vett.

A Budapesti Közlekedési Központ vezetője is cáfolta, hogy a repülőgép szállítása okozta a problémát. Vitézy Dávid szerint még tartanak a vizsgálatok, de ezt egyelőre semmi nem támasztja alá.

Eközben Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke arról beszélt a ReggelInfonak, hogy nem a repülőgép elszállítása volt a fő gond. Szerinte ez csak az utolsó csepp lehetett a pohárban, mert már tíz évvel ezelőtt is leválásokat észleltek a födémen.

Az egyesület elnöke szerint a sínekhez és a metrókocsikhoz hasonlóan ezen a szakaszon az álmennyezetet is mielőbb fel kell újítani.
Szabó Gergő

Meghallgatom a hanganyagot

Kapcsolódó hanganyagok:

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.14. Vasárnap, 18:00
2016.02.14. Vasárnap, 18:00
Jankovics Marcell rajzfilmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET

Add a Startlaphoz