belföld

Szigorítanák az érettségi követelményeket

2012. április 23., hétfő 8:06     InfoRádió
Az érettségi komolyságának visszaállításáért szigorítaná az oktatási államtitkárság a vizsga követelményeit - mondta a ReggelInfónak Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.
 

1

Részben a nemzeti alaptanterv változása indokolja az érettségi vizsga követelmény-rendszerének szigorítását - mondta Réthelyi Miklós. A nemzeti erőforrás miniszter szerint az érettségi komolyságát adja vissza, ha - természetesen a tanrendet figyelembe véve - a maturálást egyszeri alkalommá, a középiskolai tanulmányokat lezáró eseménnyé teszik a szigorításokkal.

Az oktatási államtitkárság a Kormány.hu oldalon közzétett, május 3-áig véleményezhető javaslata szerint a jövőben az elégséges osztályzathoz közép- és emelt szinten is csak 25 százalékos eredmény lenne elegendő a jelenlegi 20 százalék helyett, továbbá a jelenlegi 24 idegen nyelv helyett hat világnyelvből, egy klasszikus nyelvből és a nemzetiségek által használt - középiskolákban oktatott - nyelvekből lehetne idegen nyelvi érettségit tenni.

A javaslat várhatóan a 2013/2014-es tanévtől lehet hatályos, így elsőként a mostani másodikos középiskolások érettségizhetnek a jelenleginél szigorúbb szabályok szerint.
Sigmond Árpád

Meghallgatom a hanganyagot


 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.08. Hétfő, 18:00
2016.02.08. Hétfő, 18:00
Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET

Add a Startlaphoz