belföld

Találkozott Orbán és Fico - "Nincs szükségünk veszekedésre"

2012. április 26., csütörtök 17:00     InfoRádió / MTI
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
A nehéz kérdések megoldását elősegítik a közös sikerek, ezért a sikerre ítélt vagy a jó szándékon múló ügyek kerültek előtérbe a tárgyalásokon - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a szlovák kollégájával tartott kétoldalú megbeszélések után csütörtökön Varsóban.
 

1


Fotó/Miniszterelnökség: Burger Barna
Orbán Viktor magyar újságíróknak úgy fogalmazott: "minden olyan kérdés, amely érzékeny és személyes konzultációt igényel", élvezi mindkét fél nyitottságát és reményeik szerint "a sikerek oldalvizén" megoldást nyer.

A miniszterelnökök új Duna-híd megépítésében egyeztek meg: a tervek szerint hidat építenek Komáromnál és legalább két Ipoly-híd is épül. Orbán Viktor kiemelte, hogy a felgyorsítják az energetikai együttműködést, azaz a gázvezeték kiépítésén kívül kilátásba helyezték a két ország elektromos vezetékrendszerének összekötését.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a találkozón nem esett szó a kettős állampolgárság kérdéséről.

Konstruktív párbeszédet folytatott Robert Fico és Orbán Viktor kétoldalú találkozójukon csütörtökön Varsóban - jelentette a szlovák kormányfő közlése alapján a TASR szlovák hírügynökség.

"Mindnyájunknak sikerekre van szükségünk, most nincs szükségünk konfliktusokra és veszekedésre. Ezért minden energiánkat a közös gazdasági, infrastrukturális és energetikai projektekbe fektetjük majd" - jelentette ki Fico a rövid találkozó után, és hozzátette, hogy üdvözli Orbán Viktor ezzel egyező álláspontját.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.07. Vasárnap, 18:00
2016.02.07. Vasárnap, 18:00
Nagy Károly virológus,a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézet egyetemi tanára
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz