Fellázadtak a szülők a rajzfilmek ellen

2012. április 11., szerda 19:30     InfoRádió / MTI
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
A Miki egér és más rajzfilmfigurák iránti szeretete okozta egy tanárnő vesztét Portugáliában: a pedagógus rendszeresen mesét vetített harmadikos és negyedikes diákjainak a tanórákon, ezért felfüggesztették.
 

1

Mintegy kéttucatnyi szülő hangosan tiltakozott az iskola előtt, az intézmény végül kedden úgy döntött, felfüggeszti a tanárnőt. A döntés hallatán a szülők távoztak.

A rajzfilmek rendszerint órákon át tartó vetítése miatt kitört vita a Portótól mintegy 15 kilométerre keletre fekvő Gandra egyik általános iskoláját rázta meg, de már az oktatási minisztérium is bekapcsolódott: közölte, hogy vizsgálatot rendelt el. A tanárnő álláspontja nem ismert.

A szülők egyszerűen nem engedték iskolába gyerekeiket a húsvéti szünet után, hogy a tanárnő eltávolítását szorgalmazó követeléseiknek nyomatékot adjanak. Helyettük ők jelentek meg az intézmény előtt, hogy tüntessenek. Eltorlaszolták a kaput, így más osztályokban sem volt tanítás.

"A gyerekeknek gyakorlatilag a tanév eleje óta minden reggel rajzfilmet kellett nézniük" - mondta a szülők képviseletében Félix do Paco. Néhány gyerek szorongás miatt pszichológusi kezelésre szorult. "A lányom tízéves és deprimált, nincs kedve iskolába menni, ezért pszichológushoz vittem" - mondta do Paco.

A szülőket biztosították afelől, hogy a tanárnő soha többet nem taníthat abban az iskolában.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.12. Péntek, 18:00
2016.02.12. Péntek, 18:00
Zupkó Gábor, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz