eur:
385.93
usd:
355.09
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Öngyilkos lett egy férfi a párizsi Notre-Dame-ban

Öngyilkos lett egy férfi kedden délután a párizsi Notre-Dame-ban, a vonzó turistalátványosságnak számító székesegyházat kiürítették - közölte a rendőrség.

A nyomozás megállapításai szerint a hetvenes éveiben járó férfi, több könyv szerzője egy belga gyártmányú pisztollyal lőtte főbe magát a főoltár előtt.

Néhány napon belül ez volt a második, nyilvános helyen elkövetett öngyilkosság Párizsban. Május 16-án egy ötvenes éveiben járó férfi lőtte főbe magát egy lefűrészelt csövű puskával egy általános iskolában, tucatnyi gyermek szeme láttára.

A France Info hírrádió úgy tudja, hogy az öngyilkos Dominique Venner szélsőjobboldali esszéíró, író, az OAS (Titkos Katonai Szervezet) nevű, európai származású algériaiak által létrehozott terrorista szervezet egykori tagja, aki nemrégiben tüntetett az azonos neműek közötti házasság franciaországi engedélyezése ellen.

A blogján kedden közzétett bejegyzésében a férfi azt írta: "új, látványos és jelképes gesztusokra van szükség, hogy felrázzuk az alvókat, az elaltatott lelkiismereteket, és felébresszük eredetünk emlékét".

A székesegyházat - a világ minden részéből érkezve - összesen 13 millió turista keresi fel évente. A Notre-Dame idén kapott új harangokat abból az alkalomból, hogy 850 évvel ezelőtt kezdték el az építését.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Mutatjuk, hol indultak el idén az ország legnagyobb beruházásai

Mutatjuk, hol indultak el idén az ország legnagyobb beruházásai

Bár a magasépítési szektor még mindig küzd a kihívásokkal, a mélyépítés láthatóan kezd magára találni. Az EBI legfrissebb Építésaktivitási Jelentése alapján megnéztük, hogy indult az idei év a hazai építőiparban. A jelentésből kiderül, hol vannak és melyek az ország legnagyobb idén elindult beruházásai, hogyan teljesített Budapest, és mik azok a régiók, ahol továbbra is alacsony az építkezések volumene.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×