eur:
386.12
usd:
357.58
bux:
69098.66
2024. május 14. kedd Bonifác

Sneider Tamás nyilvánosságra hozza a róla szóló, levéltárban kezelt iratokat

Az Országgyűlés jobbikos alelnöke kikéri az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától a rá vonatkozó iratokat és azokat hiánytalanul a nyilvánosság elé kívánja tárni.

A politikus hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy az "úgynevezett rendszerváltás" előtti éveket diákként élte meg, ettől függetlenül a "már meggyengült, de a diktatúra jegyeit még kétségtelenül magán viselő rendszerben" meggyőződése szerint jelentések és hatósági iratok születtek róla. Hozzátette: középiskolás korában egyszer politikai tiszt is kihallgatta.

Sneider Tamás álláspontja szerint az embereknek joga van megismerni a választható és választott képviselők múltját, beleértve a "párt- és bizottsági tagságot, az úgynevezett 6-os kartont, a munkadossziét, beszervezési nyilatkozatot".

"Ezekben a napokban, mikor a közbeszéd és a sajtó a több mint 20 évvel ezelőtti eseményektől hangos, egyesek kötelességüknek érzik, hogy a múltamról a tények figyelmen kívül hagyásával beszéljenek" - jegyezte meg, hozzátéve: kiemelt közszereplőként közéleti tevékenységét a nyilvánosság előtt, tabuk nélkül végzi, a múltjában nincs semmiféle titkolnivalója.

Címlapról ajánljuk
Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Több mint húsz éve először jelentett veszteséget az orosz energetikai óriáscég, a Gazprom. Elemzők szerint a több milliárd dolláros mínusz annak a jele, hogy hatnak a nyugati szankciók és hogy a Kína felé fordulás nem kompenzálja az elvesztett európai bevételeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×