eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Influenza elleni védőoltást tartalmazó ampullák egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: Komka Péter

Orvosprofesszor: ha nincs vakcina, 2021-ben sem lesz olimpia

Az Edinburgh-i Egyetem közegészségügyi professzora, Devi Sridhar vészjósló nyilatkozatot tett.

Amennyiben addig nem fejlesztik ki a koronavírus elleni vakcinát, a tokiói olimpia és paralimpia 2021-es rendezése sem reális - véli az Edinburgh-i Egyetem közegészségügyi professzora, Devi Sridhar.

A játékokat a világméretű járvány miatt halasztották idén nyárról jövőre, a tervezett időpont július 23. és augusztus 8., a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerülhet sor.

Az Egyesült Államokban született szakember szerint csak megfelelő oltással képzelhető el a két esemény 2021-es megtartása.

"Úgy gondoltam, a vakcina kifejlesztése egy-másfél évet vesz igénybe, de a legfrissebb hírek szerint talán hamarabb is meglesz. Ha egy éven belül sikerül előállítani, akkor reális lehet a jövő évi rendezés"

- idézte a BBC híradását az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál.

"Amennyiben viszont nem történik meg a tudományos áttörés, úgy gondolom, nem reális a jövő nyári olimpia.

Helyes döntést hoztak a halasztással, de újra kell majd vizsgálni a helyzetet" - tette hozzá.

Sridhar a Globális Egészségügyi Irányítási Program alapító igazgatója, és az ebolával kapcsolatos globális válaszlépésekkel foglalkozó független testület társelnöke.

Az ötkarikás házigazda Japánban pénteken az egész országra kiterjesztették és május 6-ig meghosszabbították a rendkívüli állapotot a járvány miatt. Világszerte több mint 2,24 millió a fertőzöttek és több mint a 154 ezer a halálos áldozatok száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×