eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Fekete kereszteket festettek a brazil zászlóra a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére egy tüntetésen Brazíliavárosban 2020. május 20-án. A tüntetők Jair Bolsonaro brazil elnök koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedései ellen tiltakoztak. Előző nap Brazíliában először haladta meg az ezret az egy nap alatt elhunytak száma.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Joedson Alves

Egy nap Brazíliában: 50 ezer új fertőzött

A halottak száma - szintén egyetlen nap alatt - 888.

Több mint 50 ezerrel nőt egy nap alatt a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma Brazíliában - tudatta pénteken az ország egészségügyi minisztériuma.

A ragály miatt - ugyancsak 24 óra alatt - 888-an haltak meg, így eddig már 125 ezer 502-en vesztették életüket a járvány kezdete óta Brazíliában. Ennél több halottja csak az Egyesült Államokban van a kórnak, több mint 185 ezer.

A fertőzöttek száma péntekre megközelítette a 4,1 milliót a latin-amerikai országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×