eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Indiai katona őrt áll a Ladak felé tartó autóút mellett a Szrinagartól, a Dzsammu és Kasmír szövetségi állam nyári fővárosától 81 kilométerre fekvő Ganageerban, az indiai-kínai határ közelében 2020. június 17-én,, miután a két ország határőrsége között kialakult összetűzésben az előző nap legalább húsz indiai katona életét vesztette. Narendra Modi indiai miniszterelnök kijelentette, hogy Újdelhi békét akar, mindazonáltal képes arányos választ adni provokáció esetén.
Nyitókép: MTI/EPA/Farúk Hán

Közeledni látszik egymáshoz a világ két legnagyobb országa

Kína és India védelmi minisztere összeült, hogy tisztázzon egy-két vitás kérdést.

Tárgyalt egymással Kína és India védelmi minisztere, hogy megpróbálja enyhíteni a feszültséget a két ország határán. A megbeszélésről pénteken éjjel adott hírt az indiai miniszter.

A tárgyalás Moszkvában folyt, ám nem kétoldalú megbeszélésért utazott az orosz fővárosba a két miniszter, hanem hogy részt vegyen a Sanghaji Együttműködési Szervezet tanácskozásán a többi tagállam - Oroszország, Pakisztán, Kazahsztán, Kirgizisztán Tádzsikisztán és Üzbegisztán - védelmi vezetőivel. Ennek mentén tárgyalt egymással India és Kína védelmi minisztere

bő két órán át.

Hogy mire jutottak, arról egyelőre nem közöltek semmit.

A találkozó ténye azonban nem lényegtelen, mivel ez volt eddig a legmagasabb szintű kapcsolatfelvétel a két ország között katonáik júniusi összecsapása óta. A határincidensben életét vesztette húsz indiai katona.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×