eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Waze

Új funkció érkezik a Waze-be, a magyar autósoknak is segít

A baleseteket segít elkerülni az új megoldás.

A Waze egyik nagy előnye más navigációs és utazástervező alkalmazásokhoz képest, hogy élő adatokkal rendelkezik a forgalomról, így az útvonalat ezek figyelembevételével tervezi meg. Mindez azt is jelenti, hogy a gyártó pontosan tudja, mely útszakaszokon gyakoriak a balesetek.

A Waze vezetése nemrég úgy döntött, hasznát veszik ennek az információknak, és egy új biztonsági funkcióval gazdagítják az alkalmazást, mely talán életeket is menthet. Mostantól ha olyan útszakaszon haladunk, ahol sok a baleset, a Waze egy felugró üzenet segítségével figyelmeztet, és fokozott óvatosságra szólít fel – írja a Totalcar.

Az új funkciót úgy alkották meg, hogy a lehető legkevésbé vonja el a sofőrök figyelmét a vezetéstől, nehogy pont az értesítés okozzon balesetet. Ezenkívül az algoritmus a rendszeres útvonalainkat is figyeli, így ha a szokásos ingázás alkalmával haladunk át egy veszélyes útszakaszon, nem fog figyelmeztetni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×