eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A pair of female white skates on a gray background.
Nyitókép: Bondariev/Getty Images

Mutatjuk, hol tud ingyenesen korizni a fővárosban

Kerületi helyszínek, nyitvatartás, szolgáltatások egy helyen.

A 22.kerulet.ittlakunk.hu oldal csokorba gyűjtötte – kerületekre lebontva – a korcsolyázási lehetőségeket. Felsorolásukban megtalálhatók az ingyenes és fizetős helyek egyaránt. Előbbiek sorát gyarapítja a

a 3. kerületben

  • a Békásmegyeri piac, ahol reggel 8 órától 20 óráig várják a korizókat 2024. január 31-ig. (Kiegészítő szolgáltatások: öltöző, büfé, koribérlés.)
  • Szintén ingyenesen látogatható az óbudai Fő téren kialakított korcsolyapálya, hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között, hétvégén 8 és 22 óra között. (Kiegészítő szolgáltatások: öltöző, büfé, élezés.)

A 4. kerületben

  • a Szent István téren biztosított a helyszín az ingyenes korizáshoz, 2024. január 7-ig. Nyitvatartás hétfőtől péntekig 15 és 20 óra között, hétvégén és ünnepnapokon 9 órától 20 óráig, 14 és 15 óra között azonban szünet van. (Kiegészítő szolgáltatás: korcsolya kölcsönzés.)

Az 5. kerületben

  • az Advent Bazilika (Szent István tér 1.) várja a 12 éven aluliakat ingyenes korcsolyázásra, minden nap 17 órától, egészen 2024. február 28-ig. (Kiegészítő szolgáltatás: korcsolyakölcsönzés.)

A 6. kerületben

  • a Hunyadi téren van mód a téli sportra, de itt csak a terézvárosiak, az ott tanulók, illetve a kerületi intézmények dolgozói és családtagjaik használhatják ingyenesen a jégpályát, mindenki másnak belépőt kell váltania. Nyitvatartás minden nap délelőtt 10 órától 20 óráig, kivéve december 24., ekkor csak 14 óráig várják az érdeklődőket.
  • A WestEnd tetőkert 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. vagy XIII. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 12 és 22 óra között, szombaton és vasárnap 10 és 22 óra között. 15 és 16 óra között szünet.

A 8. kerületben

  • a Horváth Mihály téren szintén csak a kerületieknek ingyenes (lakcímkártyával és személyi igazolvánnyal) a jégpálya 2024. január 31-ig. Nyitvatartás: 8 és 20 óra között (december 24-én, december 31-én és január 1-én zárva) (Kiegészítő szolgáltatás: korcsolyakölcsönzés.)

A 9. kerületben

  • a Budapest Park várja a korcsolyázni vágyókat január 31-ig. Ingyenesen csak a 6 év alattiak, valamint a ferencvárosiak vehetik igénybe a pályát, hétfőtől csütörtökig 16 és 21 óra között.

A 10. kerületben

  • a Szent László téren hódolhat mindenki igenesen a téli siklásnak 9-től 20 óráig, de 14 és 15 óra között szünet van. A szezon 2024. február 4-ig tart. (Kiegészítő szolgáltatás: korcsolyakölcsönzés.)

A 11. kerületben

  • a Bikás parkban lehet korizni igenesen, de csak a kerületieknek, a nem kerületieknek jegyet kell váltaniuk. Nyitvatartás: minden nap, 8 és 20 óra között, február végéig. (Kiegészítő szolgáltatás: korcsolyakölcsönzés.)

A 14. kerületben

  • a Bosnyák téren (templom mellett) van mód korizni ingyenesen. A szezon 2024. január 8-ig tart, hétköznapokon és iskolaidőben 14 és 19 óra között, hétvégeken és ünnepnapokon 8 és 20 óra között. Kivétel december 24-e, akkor csak 16 óráig lesz nyitva a pálya, valamint január 1., akkor zárva tart a pálya. (Kiegészítő szolgáltatás: korcsolyakölcsönzés, ami szintén ingyenes.)

A 22. kerületben

  • a Jégsátorban (Dél-Budai Jég és Szabadidő Centrum) a kerületiek korcsolyázhatnak ingyenesen, ráadásul csak a csütörtöki napokon 12 és 16 óra között.

A 23. kerületben

  • a Hősök tere-Arany János utca sarkán viszont mindenkit várnak ingyenesen hétköznapokon 15 órától 20 óráig, hétvégente 9 órától 20 óráig. (14 és 15 között szünet.) (Kiegészítő szolgáltatás: korcsolyakölcsönzés, korcsolyaélezés, büfé.)
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×