eur:
392.39
usd:
365.61
bux:
66761.63
2024. április 26. péntek Ervin
Varga Zsolt szövetségi kapitány a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, az D csoport első fordulójában játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 29-én. Magyarország-Szlovénia 23-7.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tizenkét világbajnok, három vb-újonc a férfi vízilabda-válogatottban

A tavalyi vb-aranyérmesek közül tizenketten ismét ott vannak a férfi vízilabda-válogatott keretében, míg hárman - Bányai Márk, Kovács Péter és Tátrai Dávid - életük első világbajnokságára készülhetnek Varga Zsolt szövetségi kapitány hétfőn este nyilvánosságra hozott dohai csapatában.

A magyar szövetség közleménye szerint Varga a múlt heti, franciák és spanyolok elleni kétkapus gyakorlások összes tapasztalata alapján véglegesítette az utazók névsorát, melyet a hétfő esti edzésén hozott nyilvánosságra.

"A tizenöt fő kijelölésénél egyértelműen az döntött, hogy ki van a legjobb formában a kerettagok közül, természetesen szem előtt tartva azt is, hogy közülük ki illeszkedik a legjobban a csapatstruktúrába és a stratégiánkba" - mondta Varga Zsolt.

Az Európa-bajnokság időszakában itthon készülő világbajnokok közül szinte mindenki utazik a világbajnokságra, így Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Német Toni, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő. Egyedül a második számú kapus posztját tavaly betöltő Lévai Márton nem, helyette a zágrábi Eb-n remek teljesítmény nyújtó szolnoki Bányai Márk tarthat Dohába.

A zágrábi kontinensviadalon is harcba vetett fukuokai aranyérmesek közül ismét behívót kapott Fekete Gergő, Nagy Ádám, Pohl Zoltán és Vigvári Vince.

A tavalyi világbajnokságon szereplők közül Lévai Márton mellett Molnár Erik és Vigvári Vendel maradt ki.

Bányai Márk mellett pályafutása első világbajnokságára készülhet a BVSC centere, Kovács Péter, valamint klubtársa, a kontinensviadalon emlékezetes megmozdulásokat produkáló U20-as világbajnok Tátrai Dávid szintén lehetőséget kap a további bizonyításra.

A rangidős Varga Dénes tovább javíthatja rekordját: a dohai lesz pályafutása tizedik világbajnoksága. Tizenhét éve, Melbourne-ben szerepelt először. Ő és Vámos Márton pedig akár beérheti Slobodan Nikicet: a Vasas jelenlegi edzője, a szerbek egykori remek centere a sportág történetének jelenlegi egyetlen háromszoros világbajnoka.

A férfi válogatott jövő hétfőn kezdi meg a vb-menetelést a románok ellen, február 7-én az olaszok, 9-én a kazahok következnek. A csoportelső azonnal a negyeddöntőbe jut, a második helyezett minden bizonnyal a szerb-montenegrói-amerikai hármas egyikével játszik keresztbe a nyolc közé jutásért.

A dohai vb-csapat

kapusok: Vogel Soma, Bányai Márk

mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Bányai Márk, Vigvári Vince, Tátrai Dávid

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×