Véget vetett az észak-koreai tévé az intim találgatásoknak

2012. július 25., szerda 16:47     InfoRádió / MTI
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nős - közölte szerdán az észak-koreai állami televízió, véget vetve a fiatal vezető oldalán feltűnő hölgy kilétével kapcsolatos találgatásoknak.
 

1

A tévé beszámolója szerint Kim kedden "feleségével, Ri Szol Dzsu elvtársnővel" látogatott meg egy vidámparkot. A híradásból azonban nem derült ki több a nőről, ahogy arról sem, hogy mióta házasok Kimmel.

Kim Dzsong Un oldalán a közelmúltban több alkalommal jelent meg az illető hölgy nyilvános eseményeken. Először a Kim Dzsong Un nagyapja, Kim Ir Szen halálának tizennyolcadik évfordulójára rendezett megemlékezésen, majd egy óvodai látogatáson, harmadszor pedig egy Disney-figurákat felvonultató színházi előadáson mutatkoztak együtt.

Korábbi találgatások arról szóltak, hogy az ifjú vezér szeretőjéről, mások szerint húgáról volt szó, de Dél-Koreában szárnyra kaptak olyan spekulációk is, miszerint a harminc év körüli nő egy popegyüttes volt tagja, Kim gyermekkori szerelme.

Elemzők szerint az, hogy az ifjú vezető felesége társaságában mutatkozik nyilvános eseményeken, jelentős stílusváltás apjához, a néhai Kim Dzsong Ilhez képest. Kim Dzsong Il tizenhét éves uralma alatt partnereit és gyermekeit nem említette az észak-koreai média, így Kim Dzsong Unt is csak tavaly év végén ismerte meg az ország.

Sokak szerint a legifjabb Kim stílusa Kim Ir Szenére hasonlít, aki gyakran mutatkozott felesége oldalán, gyermekekkel a karjában. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a fiatal vezető megközelíthetőbb, "puhább" képet szeretne mutatni magáról népének.

A szöuli Dongguk egyetem kutatója, Ko Ju Hvan a stílusváltással kapcsolatban azt mondta: elképzelhető, hogy Észak-Korea belekezd a gorbacsovi glasznoszty (nyitottság) valamilyen változatába.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.12. Péntek, 18:00
2016.02.12. Péntek, 18:00
Zupkó Gábor, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz