Bűnügyek

Ahol hat hónap alatt 20 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma

2012. július 27., péntek 6:40     InfoRádió / MTI
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
A brazil rendőrség hat újabb gyilkosság ügyében nyomoz Sao Paulóban, ahol az év első hat hónapjában több mint 20 százalékkal növekedett az emberölések száma.
 

1

Egy neve elhallgatását kérő rendőr elmondta, hogy szerda éjjel öltek meg hat embert a város északi részén. Négy motorbiciklis fegyveres egy autómosónál nyitott tüzet kártyázók csoportjára, s három embert megöltek, kettőt megsebesítettek. További két incidensben még három ember vesztette életét. Úgy tűnik, hogy a gyilkosságok között nincs kapcsolat.

A városháza közbiztonsági osztálya a hét elején hozta nyilvánosságra azokat az adatokat, amelyek szerint az első fél évben 21 százalékkal növekedett az emberölések száma 2011 azonos időszakához képest, a tavalyi első fél évben 482, az ideiben pedig 585 ember lett gyilkosság áldozata. Sao Paulo szövetségi államban 2183 embert gyilkoltak meg az első félévben, ami 8,4 százalékkal több a tavalyi év azonos időszakáénál.

Brazília legnépesebb, közel 20 millió lakosú városában június közepe óta erőszakhullám tombol, amelyben legalább ötven ember, köztük nyolc rendőr halt meg. A rendőrség azt gyanítja, hogy egy szervezett bűnözői csoport, a Főváros Főparancsnoksága (PCC) néven ismert banda áll az erőszak hátterében. A PCC így torolhatja meg a drogkereskedelem elleni hatósági fellépést.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.08. Hétfő, 18:00
2016.02.08. Hétfő, 18:00
Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz