eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A paksi Szélpál Norbert (b) és a debreceni Adenji Babatunde a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 27-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kiesés után önkormányzati kézbe kerül a debreceni labdarúgás

A nemrég még a Bajnokok Ligájában szerepelt hajdúsági együttes - új stadionjával - az NB II szereplője lesz ősztől, minden megváltozik.

A labdarúgó NB I hétvégi zárófordulójában vált biztossá, hogy a DVSC elbúcsúzik az NB I-től. A hogyan továbbról szerdára sajtótájékoztatón számolt be Kósa Lajos, a város országgyűlési képviselője és korábbi polgármestere, Debrecen jelenlegi vezetője, Papp László, valamint Szima Gábor 19 éve regnáló tulajdonos és a klub visszavonult csapatkapitánya, Tőzsér Dániel.

A tájékoztatón aztán - az NSO összefoglalója szerint - Szima Gábor bejelentette, befejezte a Loki élén, 73 százalékos tulajdonrészét átadja az önkormányzatnak, amelynek képviseletében Papp László elmondta, a kiesés "rémálom", és még dolgoznak a klub új modelljén, de

számítanak helyi üzletemberek bevonhatóságára,

és egy éven belül vissza próbálnak jutni az első osztályba.

Az új klubigazgató csütörtöktől a DVSC női kéziseinél is megfordult Szabó Péter lesz, új tisztségként pedig létrejön a szakmai igazgatói munkakör, ezt Tőzsér Dánielre bízzák.

A távozó tulajdonos szavaiból kitűnt, fájlalja, hogy még csak most ébredezhet a debreceni tőkés osztály és nem az elmúlt két évtizedben, reméli, hogy azért egyszer ez is eljön, és a csapat a Ferencvárossal és a Mol Fehérvárral küzdhetne a bajnoki címért.

A Debrecen Szima Gábor vezetése alatt 2001 óta hétszer lett bajnok, többször is kijutott az európai porondra, 2019-ben bronzéremmel zárt, idén viszont kiesett a 12 csapatos bajnokságból.

A tájékoztatón szintén felszólaló Kósa Lajos kijelentette,

a Loki ugyanúgy szimbóluma a városnak, mint például a Nagytemplom,

Szabó Magda vagy a Csokonai Színház, a sport ugyanis szerinte "a magyar kultúra része", ezért kell színházat és uszodát ugyanúgy építeni, mint stadiont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×