eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az MNB csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezetéhez

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) zöld programja szakmai és civil szervezetekkel együttműködve törekszik a magyarországi zöld gazdaság finanszírozásának elősegítésére, a klímaváltozáshoz és más környezeti problémához köthető kockázatok csökkentésére; lehetőségeinek további bővítése érdekében a jegybank csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) egyesülethez.

Az MNB közleménye szerint a szervezet a fenntartható és körforgásos gazdasággal foglalkozó üzleti fórum tagja 97 nagyvállalat és pénzintézet. A BCSDH célja, hogy olyan innovatív gazdasági gyakorlatokat honosítson meg, amelyek pozitív hatással vannak a gazdasági eredményességre, az ökológiai egyensúlyra és a társadalmi életminőségre. Ennek érdekében a legnagyobb magyar vállalatokat tömöríti egy üzleti fórumba, tagjai körében rendszeres tematikus egyeztetéseket, konferenciákat és tanfolyamokat tart.

A szervezet lehetőséget biztosít a piaci szereplőkkel történő gyakorlati egyeztetésekre szinte minden olyan területen, amelyet az MNB zöld programjának intézkedései megcéloznak, a zöld hitelezés és zöld tőkepiac, a megújuló energia és energiahatékonysági beruházások, a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszeripar, a fenntartható hulladékgazdálkodás és a körforgásos gazdasági termelés területén - közölte a jegybank.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×