eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje (Ursus arctos) a hagyományos medveárnyék-észlelés napján, 2020. február 2-án. Balu, a tizenkét esztendős barnamedve végül meglátta az árnyékát, ez a néphagyomány szerint azt jelenti, hogy a tél még sokáig fog tartani.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Embert ölt a medve a szomszédunkban

Az áldozat egy 69 éves gyergyóújfalui férfi.

A rendőrség a nyomozás előzetes adatai alapján azt közölte, nagyon valószínű, hogy a 69 éves gyergyóújfalui férfi halálát valóban medvetámadás okozta – olvasható a Főtéren.

A férfi még reggel ment el otthonról, a felesége szerint a gyergyószentmiklósi piacra indult bevásárolni. Mivel azonban még délutánra sem ért haza, a keresésére indultak. A férfi testére annak erdei házától mintegy 150 méterre bukkantak rá, de a kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni érte.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.

Közismert, hogy Románia hegyvidéki régióiban az elmúlt években egyre súlyosabb problémát jelentenek az elszaporodott medvék, amik nem csupán a háziállatokat támadják meg, hanem néha az embereket is – teszi hozzá a portál.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×