életmód

A vegetarianizmus lassítja a klímaváltozást?

2007. május 30., szerda 6:10     InfoRádió / Daily Mail
    Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
A vegetarianizmus elterjedése lassíthatná a klímaváltozást? Rá kellene venni az embereket, hogy hagyjanak fel a húsevéssel? Ezeket a kérdéseket vizsgálja a brit kormány, miután egyik tanácsadó szervezetétől fura e-mail üzenet szivárgott ki.
 

1

Az elektronikus levél, amelyet a brit környezetvédelmi ügynökség egyik munkatársától érkezett egy vegetáriánus kampánycsoporthoz, azt javasolta: óvatosan le kellene szoktatni az embereket a hús-, a tej- és a halfogyasztásról.

A levél szerzője arra hivatkozik, hogy a mezőgazdaságban tenyésztett állatok hatalmas mennyiségű üvegházhatású gázt, metánt és szén-dioxidot termelnek. A brit farmerek szövetsége szerint azonban az elképzelés "primitív".

"A vegetáriánus étkezés lehetséges előnyei az éghajlatra gyakorolt hatásuk tekintetében nagyon jelentősek lehetnek" - áll a levélben, amelynek szerzője elismeri: nagyon nehéz lenne meggyőzni az embereket arról, hogy csatlakozzanak egy ilyen mozgalomhoz.

Az üzenet szerint a földművelésügyi és környezetvédelmi minisztérium támogatná a vegetarianizmus fokozatos "bevezetését", és arra is figyelmeztet: óvatosan kell cselekednik, nehogy az emberek elforduljanak az elképzelésről.

Az illetékesek szerint valószínűtlen, hogy a brit környezetvédelmi ügynökség a teljesen vegetáriánus életmódot javasolna.

A levél a Viva nevű vegetáriánus szervezet elektronikus postafiókjában landolt.

Meglehetősen furcsa, hogy egy kormányügynökség szerint a vegetarianizmus jó hatással lenne a környezetre, még ha nem is állnak készen, hogy kiálljanak az ötlet mellett - mondta a csoport vezetője.

Egyre többen figyelnek fel arra, hogy az étkezési szokásaink hatással vannak a környezetünkre, és éppen a vegák járulnak hozzá legkevésbé annak szennyezéséhez. A bolygónk érdekében hamarosan szakítanunk kell a nyugati hús- és tejtermékközpontú étkezéssel - tette hozzá Juliet Gellatley.

 
> időjárás
> aréna Aréna podcasting Aréna videók 2016.02.07. Vasárnap, 18:00
2016.02.07. Vasárnap, 18:00
Nagy Károly virológus,a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézet egyetemi tanára
 
> Hallgassa meg az Aréna korábbi adásait
> Nézze meg az Aréna korábbi adásait
> 24 óra > 48 óra > 1 hét
OKOSRÁDIÓ MOBIL/TABLET
BBC Front page
BBC News is editorially independent. Its appearance on this site should not be taken as an endorsement.

Add a Startlaphoz