eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kárpótlást vár a főváros a kórházak államosításáért - lapszemle

Kárpótlást vár a Fővárosi Önkormányzat a fővárosi kórházak államosításának fejében, az erről szóló listát Tarlós István főpolgármester már átadta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak - írja a Népszabadság.

A lap által megkeresett Havas Szófia, a Fővárosi Önkormányzat szakbizottságának alelnöke úgy fogalmazott, hogy ha a cikkben felsorolt tételek mindegyike szerepel a listán, akkor legalább 500 milliárdos ellentételezésre "kényszerülhet" az állam.

Az idén 59 embert jelentett fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összesen 1,4 milliárd forint szja-csalás miatt - közölte a Magyar Nemzet kérdésére a NAV. Egyesek a lehetségesnél jóval nagyobb adókedvezményt vettek igénybe, mások "jogellenesen igényeltek vissza hatalmas összegeket az állítólag befizetett adójukból". Az eddigi adatok szerint egyébként 1400 esetben "csúszott ki" a NAV a 30 napos visszafizetési határidőből, emiatt 750 ezer forint késedelmi kamatot fizetett.

Az Index arról ír, hogy önkéntes Kibervédelmi Összefogás (KIBEV) néven létrejött egy informatikusokból álló polgárőrség, amelynek a tagjai fontos vagy kritikus számítógépes rendszerek biztonsága felett őrködnek. Legfőbb céljuk, hogy összehangoltan tudjanak reagálni az ország kritikus infrastruktúráit érő kibertámadásokra.

A Napi Gazdaság szerint a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma július végén hirdethet részítéletet abban a 2002-es Kulcsár-ügyhöz kapcsolódó perben, amelyben a Betonút Zrt. mintegy 11 milliárd forintot és kamatait, összesen több mint 30 milliárd forintot követel a K&H Banktól, illetve Brókercégétől a K&H Equitiestől. A tárgyaláson tanúként meghallgatott Kulcsár elismerte, hogy részt vett a csalásban, de hangsúlyozta, hogy az ügylet lebonyolítására neki nem volt felhatalmazása, az nem lett volna lehetséges a K&H fiókvezetőjének és a K&H Equities akkori vezetésének tudta nélkül.

Az egyre fokozódó európai adósságválság és egy esetleges további amerikai likviditásbővítés a legfőbb biztonságos menedéknek számító arany drágulását idézték elő, amely ma új csúcsra (1578 dollárra) drágult - közli a Portfolio.hu. Az arany drágulásával azonban a többi nemesfém, például az ezüst kevésbé tudta tartani a lépést, ami elsősorban a nagyobb arányú ipari felhasználással magyarázható.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×