eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Militótól félhet a Milan a városi derbin

Nagyon régen nem fordult elő, hogy a milánói városi rangadó előtti szerdán még több mint 25 ezer jegy eladó lett volna. Most igen, s ennek a Gazzetta dello Sport szerint a két együttes rossz idénykezdete az oka. A Milan három, az Inter két vereséget szenvedett az olasz labdarúgó-bajnokság első hat fordulójában, s a San Siróban mindkettő csak egyszer nyert.

A Milan egyelőre nem tudja pótolni Zlatan Ibrahimovicot és Thiago Silvát, az egyetlen igazán értékes nyári vétele a holland Nigel de Jong volt. Sérülések is sújtják a csapatot, Kevin-Prince Boateng és Alexandre Pato hiányzása különösen nagy hátrány. Mindazonáltal a Milan a hétközi BL-mérkőzésen, az orosz Zenit elleni idegenbeli mérkőzéssel, ha nem is játszott jól, a szebbik arcát mutatta. A legjobb formában lévő Milan-csatár a fiatal El-Shaarawy. Pazzini, az egyetlen Milan-játékos, aki lőtt már mesterhármast a mostani bajnoki idényben, tavasszal még az Interben játszott.

Az Inter is nyert a nemzetközi porondon, az Európa Ligában 3-1-re verte a Nyeftcsi Bakut. Andrea Stramaccioni edző szerint most működött a legjobban az új védekezési rendszer, igaz, a leggyengébb ellenféllel szemben. Wesley Sneijder sérült, nagyon is elképzelhető, hogy Antonio Cassano veszi át a szerepkörét, aki az előző idényben még a Milanban játszott, s nem a legjobb barátságban vált el a piros-feketék vezetőitől. Szóba jöhet a fiatal brazil, Coutinho játéka is. A Milan első számú "ellensége" Diego Milito lehet, az argentin csatár már nyolc gólt szerzett eddigi pályafutása során a Milan ellen. A legutóbbi derbit ő döntötte el, az előzőn mesterhármast szerzett. A Milan még soha nem nyert meccset, ha Milito gólt szerzett az ellenfélnél.

Milan-Inter

Vasárnap, 20.45
Várható összeállítások
Milan: Abbiati - Abate, Bonera, Zapata, Antonini - De Jong, Ambrosini; Nocerino, Emanuelson, El Shaarawy - Pazzini
Inter: Handanovic - Ranocchia, Samuel, Juan - Nagatomo, Zanetti, Gargano, Guarin, Alvaro Pereira - Cassano - Milito

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×