eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A MÁV elsőfokú hókészenlétet vezetett be

Újabb vasúti dolgozók álltak külső szolgálatba a vasúti pálya mentén a Dél-Dunántúlon, az Észak-Dunántúlon és Budapest térségében, így már csaknem ötszázan dolgoznak a váltók és a peronok tisztításán - közölte a Mávinform csütörtökön kora délután az MTI-vel, kiemelve, hogy a folyamatos vasúti közlekedés továbbra is biztosított.

Hozzátették: ha szükséges újabb, más munkakörben dolgozó kollégákat (például váltókezelőket, tolatásvezetőket) is átvezényel a vasúttársaság. A hótorlaszok felszámolására speciális hóolvasztó gépek, a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre.

A MÁV 9 órakor az Észak- és a Dél-Dunántúl térségében elsőfokú hókészenlétet vezetett be. Az ország nagy részén menetrend szerint járnak a vonatok, a havazás miatt csupán a Nyugat-Dunántúlon - Celldömölk, Szombathely, Hegyeshalom és Zalaegerszeg környékén - kell az utasoknak késésekre számítani, itt átlagosan 20-40 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok.

Az aktuális közlekedési helyzetről a www.vonatinfo.mav-start.hu weboldalon és a 06-40-49-49-49-es telefonszámon tájékozódhatnak az utasok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI-hez eljuttatott országos, figyelmeztető előrejelzésében azt írta: estétől a havazás mérséklődik a Dunántúlon, de a szél erősödni fog, így a térségben a hófúvások következtében továbbra is magas hótorlaszokra kell számítani.

Északnyugaton délutánig további erős havazás várható. Azt követően ugyan gyengül a csapadék intenzitása, de a szél tovább erősödik. Az éjszakai jelentős havazás után a Dunántúl északi felén újabb, 10-15 centimétert meghaladó mennyiségű friss hó valószínű, de estére itt is gyengül az intenzitás.

A Duna-Tisza-közének nyugati részén, Pest megyében, illetve az Északi-középhegység nyugati felén jellemzően maximum 4 centiméternyi, a Duna vonalához közelebbi területeken (Bács-Kiskun megye északnyugati részén, Pest megye nyugati felén) helyenként 3-7 centiméternyi friss hó is hullhat, de ez részben olvad is napközben. Este, késő este északkeleten lehet kisebb havazás, amelynek következtében maximum 2 centiméteres hóréteg alakulhat ki.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×