eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Áttörte a gátat a Száva

A Száva Horvátország keleti részén áttörte a gátat, a folyó magas vízállása miatt eddig háromezer ember volt kénytelen elhagyni az otthonát és két embert eltűntnek nyilvánítottak - olvasható a Jutarnji list horvát lap vasárnapi számában.

A lap beszámolója szerint a hatvanezer lakosú Slavonski Brodot már csak a nyúlgátak védik és a víz elöntötte a városi sétányt is. Az illetékesek kérik a város lakosságát, hogy legyenek készültségben, mivel szükség lehet rájuk a további nyúlgátak építésében.

A horvát közszolgálati televízió (HRT) beszámolója szerint Bród-Szávamente főispánja rendkívüli helyzetet rendelt el a megye egész területére és további katonákat vezényeltek ki a védelmi munkálatok segítésére.

A Jutarnji beszámolója szerint Hrvatska Kostajnica is veszélybe került, mivel az Una folyó a város több részét is elöntötte, ezért itt is rendkívüli helyzetet rendeltek el.

Az éjszakai mérések mindenesetre reményre adnak okot, mivel megkezdődött a Száva vízszintjének csökkenése. De továbbra is folyik a töltések megerősítése, illetve továbbra sem lehet közlekedni több közúton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×