eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egy turnéra összeáll a Simply Red

Újra összeáll a Simply Red. A jövő évi európai turnéval harmincéves fennállását ünnepli a világhírű popzenekar - írja a BBC.

"Szeretnék egy évfordulót, és ez egy kerek szám, jó alkalomnak tűnik" - nyilatkozta Mick Hucknall, a zenekar énekese.

A csapat, amelynek a leghíresebb slágerei közé tartozik a Holding Back the Years és a Money's Too Tight to Mention című dal, 2010 decemberében már rendezett egy búcsúkoncertet Londonban az O2 Arénában.

Az együttes a következő évben 35 alkalommal fog játszani a Big Love turné keretében, az első koncert október 20-án lesz Dániában, október 27-én Bécsben lépnek fel, Németországban tíz koncertet is adnak. Az Egyesült Királyságban és Írországban 14 fellépés lesz, a turné két londoni show-val zárul az O2 Arénában.

Több veterán zenész - köztük Ian Kirkham szaxofonos, Kenji Suzuki gitáros és Steve Lewinson basszusgitáros - is az újra összeálló zenekar tagja lesz.

"Helló mindenki! Boldog vagyok, hogy veletek ünnepelhetjük a zenében eltöltött 30 évet. Reméljük, ugyanúgy fogjátok élvezni a koncerteket, mint mi!" - áll Hucknallnek a zenekar honlapján közzétett, kézzel írt üzenetében.

A Simply Red 1985-ben alakult és több mint 50 millió lemezt adott el fennállása alatt. A banda nevét ("egyszerűen vörös") Hucknall Manchester United iránti rajongása, baloldali politikai elkötelezettsége és hajának színe inspirálta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×