eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A régió energiabiztonságáról tárgyalnak a V4 államfői

Közép-Európa energiabiztonságának a megerősítése áll négy visegrádi ország, valamint Ausztria és Szlovénia kétnapos prágai csúcstalálkozója második napjának középpontjában.

Az újabb tárgyalási forduló pénteken délelőtt kezdődött meg a prágai Hradzsinban. Magyarországot a fórumon Áder János köztársasági elnök képviseli.

A plenáris találkozót megelőzően Áder János kétoldalú megbeszélést folytatott Borut Pahorral, Szlovénia köztársasági elnökével.

Cseh közlés szerint a pénteki plenáris ülésen Közép-Európa energiabiztonsága fokozásának, a források diverzifikálására tett intézkedések összehangolásának, illetve az energia-infrastruktúra fejlesztésének lehetőségeit vitatják meg az elnökök.

A plenáris ülés után a köztársasági elnökök közös sajtótájékoztatón számolnak be tárgyalásaik eredményeiről.

A csütörtöki, első plenáris tárgyalások középpontjában a közép-európai közúti, vasúti, légi és vízi közlekedés fejlesztésének kérdései, valamint általánosságban a visegrádi országok, valamint Ausztria és Szlovénia közötti együttműködési lehetőségek álltak.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×