eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szombaton ezek nehezítik a budapesti közlekedést

Ezen a hétvégén az M3-as metró helyett Újpest-Központ és az Árpád híd között pótlóbusz közlekedik karbantartás miatt. Ezen kívül építkezésekre, valamint rendezvényekre is figyelni kell, Pesten és Budán egyaránt.

Ezen a hétvégén az M3-as metró helyett Újpest-Központ és az Árpád híd között pótlóbusz közlekedik karbantartás miatt. A 14E jelzésű buszok meghosszabbított útvonalon, Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak és az Árpád híd között közlekednek.

Vágányfelújítás miatt ezen a hétvégén a Podmaniczky utca irányából nem lehet áthajtani a Teréz körúti csomóponton, mindkét irányból csak jobbra lehet kanyarodni. Pótlóbusz közlekedik a 72-es trolibusz helyett a Nyugati pályaudvar és Zugló vasútállomás között, a 73-as trolibusz helyett pedig az Arany János utca és a Keleti pályaudvar között. Kerülni a Nyugati tér vagy a Ferdinánd híd felé lehet.

A Szent Gellért rakparton a Rudas fürdőnél közművezetéket javítanak. Emiatt befelé csak egy szűk sáv járható, az Erzsébet híd irányából pedig az Attila út-Szarvas tér-Krisztina körút útvonalra terelik a forgalmat. A 7-es, a 107-es és a 233-as autóbusz a Szent Gellért tér felé módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Rudas Gyógyfürdő megállót.

A Műegyetem rakpartot lezárták 19 óráig a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, rendezvény miatt, kerülni a Budafoki út felé lehet.

A Bécsi út Szépvölgyi út és Zsigmond tér közötti szakaszán keddig átmenetileg megszűnt az átmenő forgalom a budai fonódóhoz kapcsolódó munkálatok miatt. A helyi forgalom a Sajka utca, a Felhévizi utca, valamint a Cserfa utca irányából juthat be a Bécsi útra.

Kedden estig a belvárosi utakon időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani delegáció közlekedése miatt. Tilos megállni a táblákkal jelzett szakaszokon az V., Alkotmány utcában, József nádor téren, az Apáczai Csere János utcában, a Pesti alsó rakparton a Margit híd és a Szent István parki felhajtó között, a VI., Szondi utcában.

A Kerepesi úton a Hungária körútnál mindkét irányban időszakosan lezárják a belső sávot szegélyépítés miatt.

Rendezvény miatt 14 óráig Újpesten szakaszosan lezárják az Óceánárok utca-Farkaserdő utca-Homotövis utca, illetve az Óceánárok utca-Megyeri út-Külső Szilágyi út-Homoktövis utca-Farkaserdő utca útvonalat. A 126-os és a 296-os autóbusz módosított útvonalon közlekedik.

A II., Gábor Áron utcában a Törökvész úti körforgalom közelében elektromos kábeleket fektetnek, ezért sávelhúzásra és sebességkorlátozásra kell számítani hétfő hajnalig.

Tart a Szent Gellért rakparton a villamosmegálló építése. Emiatt ezen a hétvégén a 18-as, a 19-es és a 41-es villamos nem jár. A Savoya Parktól 18-61-es, a Kamaraerdei Ifjúsági Parktól pedig 41-61-es jelzéssel ideiglenes villamosjárat viszi az utasokat a Széll Kálmán térre. A 61-es villamos pedig csak a Hűvösvölgy-Széll Kálmán tér között közlekedik. Pótlóbusz jár a 18-as villamos helyett a Széll Kálmán tér és Újbuda-központ között. A 19-es villamos helyett pedig a meghosszabbított útvonalon közlekedő 17-es villamospótló autóbusszal lehet utazni Kelenföld vasútállomásig.

Ezen a hétvégén az Árpád fejedelem útján az uszodánál egy sávot lezárnak a Margit híd felé vezető oldalon. Hétfőtől a belső sávot zárják le - sávelhúzással két sáv lesz járható, és egy rövid szakaszon a buszsáv is megszűnik.

Lezárták a II., Fillér utcát a Bimbó út és a Detrekő utca között 20 óráig, vasárnap pedig 7 és 18 óra között, mert csatornát építenek. A 149-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Balogvár utca, a Detrekő utca és a Gábor Áron utca megállókat.

A XX., Nagysándor József utcát egyirányúsították a Török Flóris utca felől a Szent Imre herceg utca irányába vasárnap 16 óráig, mert aknafedlapokat cserélnek. Az ellenkező irányban a Bethlen utcán kerülhetnek. A 151-es és a 948-as autóbuszok terelt útvonalon közlekednek.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×