eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vihar: megfeszített tempóban dolgozik a katasztrófavédelem

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a károk elhárításán Budapesten, a szerdai vihar miatt már 2750 riasztást kaptak - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Kolozsi Péter közölte, hogy még mindig több száz bejelentés nyomán kell intézkedniük és sok vakriasztást kapnak; utóbbiak hátráltatják az érdemi kárelhárítást.

Ebben a helyzetben arra kérik a lakosságot: amennyiben olyan kisebb jelentőségű esemény történik, amelyet tűzoltói beavatkozás nélkül, saját erőből meg lehet szüntetni, próbálják anélkül felszámolni, hogy a tűzoltóktól segítséget kérnek.

Ha pedig már önállóan elhárítottak egy-egy korábban bejelentett kárt, például eltávolítottak egy leszakadt faágat egy útról, akkor arról értesítsék a tűzoltókat - tette hozzá.

Elmondta: továbbra is megfeszített tempóban dolgoznak a fővárosi katasztrófavédelem hivatásos tűzoltói, a hírközpontjuk pénteken is percenként adja ki az újabb és újabb címeket a kivonuló egységeknek.

A kárelhárítást önkéntesek is segítik; péntekre virradó éjszaka például 17 polgárőr kapcsolódott be a műszaki mentésekbe - közölte Kolozsi Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×