eur:
389.66
usd:
361.98
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Óbudai önkormányzat: ne zárják le a Bécsi úti vasúti átjárót!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elfogadhatatlannak tartja a NIF Zrt. döntését, miszerint azelőtt zárja le a Bécsi úti vasúti átjárót, minthogy elkészülne az Aranyvölgy utca - közölte az önkormányzat.

Az előzetes egyeztetések és tervek szerint az új 10-es út, az Aranyvölgy utca, valamint a Pomázi úti felüljáró egy időben készült volna el, az Önkormányzat ezen feltételek mellett járult hozzá 2011-ben a vasútfejlesztés megkezdéséhez - ismertették.

A jóváhagyott tervek szerint az ürömhegyi lakosok a Bécsi út - Aranyvölgy utca - Pomázi út út - Bécsi út útvonalon tudnak a városközpont irányába közlekedni. A vasúti átkelő idő előtti lezárásával, a Bécsi út ürömi körforgalom és az Aranyvölgy utca közötti szakasza járható marad ugyan, de az Aranyvölgy utcában folyó útépítési munkálatok miatt zsákutcává válik. Ennek okán az Ürömhegyről a Bécsi út felé közlekedőknek először visszafelé kell venniük az irányt az ürömi körforgalomhoz, mert csak ezen keresztül haladva, a szerdán átadásra kerülő új 10-es úton juthatnak el a városba - olvasható.

A NIF közleménye szerint: "a beruházás keretében a 10-es út elkerülő szakasza mellett kiszélesítik a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcát 2x1 forgalmi sávosra", ami jó hír, de ennek átadására jelenleg semmi jel nem utal, miközben az egyetlen megoldás az autósok városba jutására, ha ez a szakasz már most használható lenne - mondta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

Hozzátették: sajnos út hiányában a BKK járatai sem tudják kiszolgálni az ott élő több ezer embert. A tervezett módosítások miatt az ürömhegyi rész két korábbi buszmegállója megközelíthetetlenné vált, a jelenleg társadalmi véleményeztetés alatt álló terveik pedig nem nyújtanak megfelelő alternatívát azoknak, akik a város felé vennék az irányt.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata levélben fordul a NIF Zrt. és a BKK vezetőségéhez a probléma a mielőbbi megoldása érdekében - közölték.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?

Finis - Sok politikus lesz ma az utcán

Délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×