eur:
394.99
usd:
365.94
bux:
65176.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lövöldözés egy kaliforniai kórházban

Lövöldözés volt az Egyesült Államokban, a haditengerészet katonai kórházában San Diegóban. Az első jelentések szerint a kórház ugyan értesítette a rendőrséget, de nem kért tőle segítséget. Egyelőre azt sem tudni, van-e halálos áldozata a történteknek.

Az első hírek arról szólnak, hogy a több épületből álló kórház-komplexum egyik pavilonjában dördültek el a lövések. A kórház vezetősége a Facebook-oldalán adott hírt róla, s ott szólított fel egyúttal mindenkit, hogy maradjon távol a veszélyessé vált pavilontól. Az épületben lévők "szaladjanak, rejtőzzenek el, vagy szálljanak harcba" - olvasható a kórház közösségi oldalán az üzenet.

A kórház szóvivője, Mike Alvarez csak annyit erősített meg, hogy helyi idő szerint reggel nyolc órakor lövések dördültek, de azt nem kívánta részletezni, hogy merényletről lehet-e szó, vagy sem. San Diego rendőrségének szóvivője, Travis Easter bejelentette: a katonai rendőrség értesítette őket, s annak ellenére, hogy a kórház nem kért segítséget, a rendőrség különleges egysége a helyszínen van.

A 272 ágyas kórházi centrum mintegy öt kilométerre fekszik San Diego belvárosától, nem csupán kórházként, hanem oktatóközpontként is szolgál. Az itt kiképzett orvosok és ápolónők többnyire Irakban, Afganisztánban, Kuvaitban teljesítenek szolgálatot.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×