eur:
386.98
usd:
358.69
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Szigorodtak a biztonsági intézkedések Ferihegyen

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren továbbra is érvényben vannak a szigorítások a brüsszeli robbantások miatt - mondta a Budapest Airport vállalati kapcsolatok igazgatója. Hardy Mihály kiemelte, hogy az intézkedések ellenére nem kell hosszabb beszállásra számítani az utasoknak.

"A repülőtéren a délben bejelentett intézkedésnek megfelelően szigorítottak a biztonsági előírásokon, ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy páncélozott szállító harcjárműveket állítottak a repülőtérhez vezető úton, és megteremtették a feltételeit annak, hogy a repülőtérre érkező járműveket is meg lehet vizsgálni, ha szükséges" - mondta a Budapest Airport vállalati kapcsolatok igazgatója.

Hardy Mihály hozzátette: "ezen kívül a terminálokon egyszerre járőröznek a repülőtéri, a készenléti rendőrség emberei, illetve a TEK fegyveresei. A repülőtéren egyébként a normál hétköznapi forgalom zajlik. A brüsszeli repülőtéren hajnalban történt robbantás után három járatot töröltek, a brüsszeli reptér holnap reggel 6-ig egészen biztosan zárva lesz, a járatok nem érkeznek meg és értelemszerűen nem is indulnak vissza. A belga fővárostól délre fekvő Charleroi repülőterén viszont nem állt meg az élet, a Ryanair és a Wizzair gépei közlekednek Charleroi és Budapest között."

"Változatlanul azt kérjük az utazóktól, a saját érdekükben, hogy a járat indulása előtt két órával legyenek kint a repülőtéren, hiszen a biztonsági ellenőrzés, bár eddig is nagyon alapos volt, most még tüzetesebbé vált" - hangsúlyozta a Budapest Airport vállalati kapcsolatok igazgatója.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×