eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk

Cél nélkül utazik Franciaországba a magyar labdarúgó-válogatott

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem fogalmazott meg konkrét, számszerű célt a magyar szövetség (MLSZ) elnöksége előtt a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a német edző kifejtette: a cél egyértelműen az, hogy a nemzeti csapat behozza esetleges lemaradását a versenytársakkal szemben, és a lehető legtöbbet kihozva magából, jól teljesítsen a kontinenstornán.

Elhangzott, hogy a válogatott Storck kezdeményezésére játszott három erős csapattal - Horvátországgal, Elefántcsontparttal és Németországgal - a felkészülési időszakban, mert "egy gyenge ellenféllel szembeni önbizalomnövelő sikernek semmi értelme nem lett volna néhány nappal a nálunk magasabban jegyzett ellenfelekkel szembeni tétmeccsek előtt".

Csányi Sándor az MLSZ elnökségének támogatásáról biztosította a német szakembert, akitől - a beszámoló szerint - a jövőben is szisztematikus, a fiatal tehetségekre is támaszkodó munkát vár.

Az elnökség már korábban elhatározta az utánpótlásképzési rendszer teljes megújítását annak érdekében, hogy a legnagyobb tehetségek ne kallódjanak el, és a versenyeztetés struktúrája segítse a versenyhelyzet élesedését. A stratégiai fejlesztési programoknak köszönhetően az infrastrukturális és az anyagi feltételek már adottak - amint az olvasható a honlapon -, így az MLSZ elnöksége döntést hozott arról, hogy 12 regionális utánpótlásközpontot jelöl majd ki országos szinten.

Ezek a centrumok szigorú működési szabályok és ellenőrzött szakmai- és pénzügyi feltételrendszer kialakításával működnek majd. A szövetség célja, hogy elősegítse a tehetséges játékosok "felfelé áramoltatását", és megteremtse annak a szakmai munkának a feltételeit, amely biztosítja, hogy a jövőben egyetlen tehetséges fiatal se vesszen el a magyar labdarúgás számára - áll az MLSZ honlapján.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×