eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bakondi: látszik a politikai hangulatváltozás

Hétről hétre fokozódik a migrációs nyomás Törökország felől, és a migránsok a Balkánon keresztül a magyar határt célozzák meg - jelentette ki Bakondi György az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A török puccs óta hétről-hétre megduplázódik a görög szigetekre érkezők száma, mások pedig a bolgár határszakaszt célozzák meg, majd Szerbián keresztül Magyarországot - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Mindennek nyomán naponta több mint száz az illegális határátlépési kísérletek száma, illetve ugyanennyit már a kerítésnél megakadályoznak a magyar hatóságok - tette hozzá.

Az Európa 20 országában végzett egyik közvélemény-kutatással kapcsolatban, amely szerint a polgárok több mint fele támogatja a határok lezárását, azt mondta: látszik a politikai hangulatváltozás.

Miközben a nemzetállamok védekezni kezdtek a migráció ellen, a brüsszeli álláspont változatlan. Folytatják az eddigi migrációpárti politikát - mondta.

Bakondi György a Kossuth Rádió 180 perc című keddi műsorában ehhez hozzáfűzte: az Európai Bizottság egyre inkább magára marad a véleményével.

Európában elsőként a magyar polgárok nyilváníthatnak véleményt arról, hogy akarják-e a betelepítést, vagy sem. Fontos, hogy az emberek elmenjenek szavazni - mondta Bakondi György.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×