eur:
393.87
usd:
369.39
bux:
65553.18
2024. április 23. kedd Béla

Hatalmas robbantás Dániában, óriási áldozatokkal

Egy ötvenméteres silót akartak felrobbantani a dániai Vordingborgban, de félresikerült az akció, és az építmény rádőlt egy könyvtárra és a egy művelődési házra.

Épp az ellenkező irányba dőlt a torony, mint a robbantók tervezték, így aztán a por mellett könyvek és újságok lapjai is szálltak a levegőben a detonáció után - írja a The Independent. Senki sem sérült meg, de a kíváncsiskodó helybéliek ezrei nézték döbbenten, ahogy a torony elpusztítja a szomszédos épületeket.

A siló 36 éve állt a helyi kikötőben, de mostanra útjában volt a környékbeli ingatlanfejlesztéseknek. A robbantási szakértők állítják, minden előírásszerűen csináltak, a torony mégis a rossz irányban omlott össze. Most vizsgálat indult az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×