eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy fővárosi drogdíler bandát és feltételezhetően a vezetőjét is elfogták

Kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök a fővárosban. Egy társuk még szökésben van - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2018 januárjától elfogásáig bűntársaival, M. Istvánnal, M. Lászlóval és M. Norberttel Budapest-szerte árult drogot. A KR NNI munkatársai 2018. május 8-án több helyszínen összehangolt akciót tartottak. Ennek alkalmával egy XVIII. kerületi parkolóban kábítószer-eladást követően elfogták M. Lászót, akinek autójában 400 gramm marihuánát és 800 gramm hasist találtak a rendőrök. A vásárlót, B. Józsefet is intézkedés alá vonták, tőle az átvett csekély mennyiségű marihuánát foglalták le - számolt be az esetről a rendőrség.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével egy testépítő teremben elfogták H. Istvánt, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a bűnözői csoportot irányította. Az ő utasítására ment M. László május 8-án M. István budapesti tartózkodási helyére – ahol a kábítószert deponálták – és továbbértékesítés céljából átvette a később lefoglalt 400 gramm marihuánát.

A KR NNI nyomozói házkutatást tartottak M. István XVIII. kerületi tartózkodási helyén, ahol 700 gramm hasist és 2 kilogramm marihuánát foglaltak le. A rendőrök az épület padlásterében egy 53 tőből álló professzionálisan kiépített marihuána-ültetvényt találtak, valamint a kábítószer termesztéséhez, illetve porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le. A férfi inárcsi házában megtartott házkutatás alkalmával 700 gramm hasist találtak a nyomozók. A rendőrök május 9-én elfogták M. Norbertet is, aki a nyomozás adatai szerint a kábítószer készletezését, elosztását végezte.

A KR NNI munkatársai H. Istvánt M. Lászlót és M. Norbertet kábítószer-kereskedelem bűntett, B. Józsefet kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók három személyt bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

M. István szökésben van, a KR NNI elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×