eur:
394.06
usd:
369.21
bux:
65778.11
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Vaddisznó süldők (Sus scrofa) Pomáz környékén 2017. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Újabb váratlan helyen bukkantak fel a vaddisznók

Balatonlellén a lakók szerint annyira túlszaporodtak a vaddisznók, hogy rendszeresen portyáznak a nyaralók, lakóházak kertjeiben.

Már nem csak a Balaton északi, hanem a déli partján is megjelentek a vaddisznók. A turisták a hajnali órákban farkasszemet néznek a vadmalacokkal, miközben a szállásukra igyekeznek - írja a Blikk.

A balatonlellei polgármesterhez, Kenéz Istvánhoz egyre több bejelentés érkezik átszaggatott kerítésekről, feldúlt és megdézsmált gyümölcsösökről. Vannak porták, ahová rendszeresen visszajárnak az állatok.

"Természetesen van félsz az emberekben, de ami a legnagyobb problémát jelenti, hogy

a kerítéseket szétroncsolják, a veteményeseket feldúlják,

kárt okozva ezzel az érintett, Berek határában élő lakóknak – kezdte Kenéz István, a település első embere, aki szerint amióta az M7-es autópálya megépült, a vadak szabadjárása beszűkült. – A lakóknak sajnos csak annyit tudunk mondani, hogy forduljanak a helyi vadásztársasághoz" – mondta a polgármester, majd hozzátette: az északi parti településekkel szemben a vaddisznók jelenléte Balatonlellén egyelőre nincs hatással a turizmusra, de már előfordult, hogy nyaralóktól is érkezett bejelentés.

Több oka is van annak, hogy a tóparton megjelentek a vaddisznók – mondta Udvaros Zoltán, a látrányi vadásztársaság elnöke.

"Túlszaporodás van, hiába próbálják a vadászok ezt szinten tartani. A másik probléma, hogy megjelentek az aranysakálok, amelyek űzik a vaddisznókat, így azok védett helyet keresnek maguknak, amit olykor a lakóövezeteken belül találnak meg" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×