eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels

Különösen nehéz idén a Mindenszentek az autósoknak

A Fiumei út Népszínház utca és Orczy tér közötti szakaszán október középétől december közepéig villamospálya-felújítást végeznek.

Október közepétől lezárják a Blaha Lujza tér, a Keleti Pályaudvar és az Orczy tér közötti villamospályát, ugyanis a Fiumei úton a Népszínház utca és az Orczy tér között pályafelújítást végeznek – tájékoztatta az InfoRádiót a Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke. Kelemen Tamás szerint hatalmas tömeg várható azokban a napokban, ezért a pótlóbuszokon is nagy lesz a zsúfoltság.

Az egyesület elnöke szerint nagy szükség van a felújításra, hiszen elöregedtek a sínek, így is két évet csúszott a munka, hiszen a tervek és az anyagi forrás 2016 ősze óta rendelkezésre áll.

Bár az Új köztemetőnél járni fognak a villamosok, nem érnek el egyetlen metróállomást sem - hangsúlyozta a szakértő, aki szerint

„pótlóbuszokon kell majd zsúfolódni, és át kell majd szállni a villamosokra.”

Október 20-a és november 4-ike között növekszik meg a forgalom, egész évben ilyenkor utaznak legtöbben ezekkel a villamosokkal. Ráadásul ebben az időszakban a környéken jellemző a dugó, ilyenkor a legbiztosabb eljutást máskor a villamosvonalak jelentik, amelyekre most nem lehet számítani.

Az ügyben keressük a Budapesti Közlekedési Központot is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×