eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Felszólítást kapott a Politikatörténeti Intézet - lapszemle

Nyolcmillió forinttal tartozik, ezért el kell hagynia az Alkotmány utcai otthonát - Földes György ügyvezető igazgató jogsértőnek és betarthatatlannak tartja a felszólítást.

A Népszava cikkéből kiderül:

felszólítást kapott a Politikatörténeti Intézet, hogy egy hónapon belül hagyja el az Alkotmány utcai épületet.

Az intézet ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta: egy 8 millió forintos követelés miatt végrehajtási eljárás is indult ellenük. Földes György jogsértőnek és betarthatatlannak tartja a felszólítást, aminek megfogalmazása szerint nem tesznek eleget.

A Magyar Idők arról ír, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatóján képviselt nyugodt erő politikája növelheti a kormánypártok támogatottságát. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a magyar választók kétharmada elutasítja a botránypolitizálást. A Political Capital ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta:

több, a kormány népszerűségvesztését okozható ügy miatt is fontos volt a miniszterelnök rendhagyó szereplése.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a szomszédos országokban többnyire kedvező gazdasági változásokat hozott az új év. Szlovákiában jóléti intézkedések léptek életbe, Szerbiában emelkedtek a bérek és kis mértékben csökkentek az adók. Romániában viszont drágulási lavinát inditottak el a kormány megszorító intézkedései.

A Portfolio.hu cikkéből kiderül:

nagy dobásra készül a Volkswagen, amely Elli néven új leányvállalatot alapított

és olyan szolgáltatásokat kínál majd, mint például az elektromosautó-töltők otthoni telepítése. A társaság fokozatosan építi fel szolgáltatási és termékportfólióját az idei évben, amelyek a terv szerint várhatóan 2019 végétől, illetve 2020-tól, a Volkswagen I.D. elektromos modellcsaládjának piacra kerülésével párhuzamosan válnak elérhetővé Európa-szerte. Az új cég az elektromos autóval nem rendelkező háztartások számára is elérhetővé kívánja tenni a 100 százalékosan szén-dioxid-kibocsátás mentesen termelt áramszolgáltatását.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×