eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati választásokról a Fidesz Lendvay utcai székházában 2019. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új szerepet kaphat Kósa Lajos

Az önkormányzati választások utáni héten, szerdától péntekig kihelyezett ülést tart a Fidesz–KDNP képviselőcsoportja – értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, a tanácskozás helyszíne még nem ismert, a napokban dőlhet el, hol ülnek össze a kormánypárti frakciótagok.

A korábbi évekhez képest később kezdődik az őszi parlamenti idény az önkormányzati választási kampány miatt, információk szerint október 21-én lesz az első ülésnap. Ezt megelőzően a Fidesz–KDNP a kihelyezett frakcióülésen értékeli az önkormányzati választások eredményét, illetve áttekinti az őszi ülésszak törvényhozási munkáját. Várhatóan a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor politikai helyzetelemző beszédével indul a háromnapos ülés.

A lap azt írja, a következő időszakban a kormányzati munka központi eleme a szuverenitás további erősítése lesz, vagyis kiemelt fontosságú terepnek ígérkezik az európai politika, az új uniós intézményekkel, így az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottsággal való kapcsolat, a magyar nemzeti érdekérvényesítés.

Szeptember 29-én tisztújító kongresszust tart a Fidesz. Kósa Lajos, önkormányzati választásokért felelős kampányfőnök sajtóhírek szerint jó eséllyel visszatérhet az elnökségbe az alelnöki posztról biztosan távozó Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter helyére - olvasható a Magyar Nemzetben.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×